onsdag 28 september 2011

Chocolate chip cookies


Det finns många olika varianter på amerikanska cookies. Söker man så hittar man flera hundra olika sätt att baka dessa ljuvligheter. För att få dom sådär precis som jag vill ha dom, lite lagom mjuka och lite lagom knapriga har jag mixat flera olika recept och gjort mig ett eget.

Ingredienser
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver eller 1 tsk bikarbonat
200 g rumsvarmt smör
3 dl råsocker
1 dl ljust muscovadosocker
3/4 dl socker
3 msk kakao
2 ägg
6 1/2 dl havregryn
Ca 2 dl grovt hackad vit choklad

Blanda mjöl, salt och bikarbonat för sig. Rör samman smör och de olika sockrena. Vispa upp äggen lätt och blanda i.  Rör ner mjölblandningen tillsammans med kakaon i smeten och blanda i havregryn och sist de vita chokladbitarna. Lägg ut en bit platsfolie och placera smet på den och rulla ihop till en korv. Lägg den sedan en stund i kylen, degen blir betydligt lättare att hantera då. Ta ut och skär lagom stora bitar, så stora som du vill ha dom och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut dom lite. Grädda i 10 minuter i 220 grader. Låt kakorna svalna.

Ät dom precis som dom är eller tillsammans med favoritdrycken. Vill man lyxa till det så lägger man en klick vaniljglass mellan två stycken kakor. Underbart!!

Ha en fortsatt trevlig kväll.
/V

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...