lördag 13 oktober 2012

Bananmuffins med engelsk toffee

När jag var liten hade min mamma en vän som vi kallade för Lille Pia. Hon bakade de mest underbara bananmuffins man kan tänka sig. Sorgligt nog gick Pia bort i cancer för många år sen. När jag var 17 började jag samla på mig av familjens recept. Mamma skrev ner detta i min klippbok som jag fortfarande använder flitigt.
Nu tänkte jag hedra Pias baktalang med att dela med mig av hennes goda muffins, har dock lyxat till dem med lite engelsk toffe som min syster köpte i London. 
 


LillePias bananmufins

2 mogna bananer
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
50 gr smält smör
1 ägg
50 gr toffee (finns ofta bland lösgodiset)

1. Mosa bananerna
2. Rör i hop med socker, ägg och vaniljsocker.
3. Rör ner övriga ingredienser.

Grädda i 225 grader, mitten av ugnen, i ca 10 minuter.



TIPS!

När man bakar muffins, sockerkaka mm är det viktigt att blanda ihop mjölet med ex bakpulver. Detta är för att muffinsen ska bli fluffiga och luftiga. Man får en jämn fördelning av bakpulvret.

Om ni vill baka stora muffins sänk då temperaturen till 200 grader och grädda i ca 20 minuter. Blir ca 5 stora muffins.

/Johanna

3 kommentarer:

  1. Ojoj, jag som älskar bananmuffins och kaka måste spara detta recept!!!

    Tack för det!

    SvaraRadera
  2. Fantastiska bananmuffins <3

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...