måndag 23 juli 2012

Världens godaste banankaka

Min vän Tove är minst lika glad för att baka som jag.
Sist vi sågs blev det en banankaka som bakades och herregud vad god den var.
Gillar ni bananmuffins är detta om möjligt ännu godare!

225 gr smör
3,5 dl farinsocker
3 stora mogna bananer
4 ägg
1 tsk vaniljsocker
1,75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk mald kryddnejlika
1 nypa salt
90 gr mald mandel

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält 100 gr smör och rör ner 2 dl av sockret, låt det sjuda till en sirapsliknande konsistens, ca 3 minuter.
Häll den sedan i botten på en form med avtagbar kant, ca 23 cm.
3. Skiva 2 av bananerna och lägg på botten av formen (på sockerblandningen). Den andra bananen ska mosas.
4. Rör resterande socker och smör pösigt. Tillsätt äggen ett och ett och rör sedan ner övriga ingredienser. Rör även ner den mosade bananen.
5. Häll smeten i formen och grädda den i ca 35-40 minuter längst ner i ugnen.
Känn med sticka om den är färdig.

Servera ljummen med glass eller grädde.

/Johanna

2 kommentarer:

  1. Bananaka/muffins är verkligen en höjdare! Gillar att blanda med lite choklad i! Kryddnejlika i har jag aldrig testat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kryddnejlikan gav ett extra sting, var riktigt gott! Denna kakan kommer absolut att bakas ofta här hemma.

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...