måndag 4 juni 2012

Nyttiga muffins



En nyttig fika eller ett mättande mellanmål.
Matiga och goda muffins som är fyllda med energi och helt utan socker.


6 st stora muffins

3 dl rågmjöl
1 dl fiberhavregryn
0,5 dl rapsolja
1 dl hackade nötter ex. Hasselnötter eller valnötter
0,5 dl solrosfrön
1-2 msk honung
2 tsk bikarbonat
2 dl filmjölk
2 rivna morötter
1 tsk mald kardemumma
1 dl bär ex blåbär, hallon.
2 uppvispade ägg

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
3. Tillsätt sedan övriga, rör ihop väl.
4. Klicka i formar och grädda mitt i ugnen i ca 20-30 minuter.
Känn med sticka om de är klara.

Vill man göra mindre "vanliga" muffins gräddas de i ca 15 minuter, som jag skrev ska man alltid känna med sticka för att vara säker på att de är färdiga. Stickan ska vara helt torr.

Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar då lätt formen. 

/Johanna

5 kommentarer:

  1. Låter gott

    SvaraRadera
  2. Det var fantastiskt goda nyttomuffins!! Bakade dom direkt på kvällen när jag läst receptet och har snart ätit upp allihop. Gjorde 12små och de var lagom stora.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Va kul! Ja, de är riktigt goda och mättande. En fika utan dåligt samvete är aldrig fel. Ha en fin dag! / Johanna

      Radera
  3. Hej! Har nu bakat era goda muffins för tredje gången. De är väldans goda o man äter dom med gott samvete. Ha det gott.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...