lördag 16 juni 2012

Chokladrulltårta med hallon

Hej!!
Jag vet att det inte har kommit särskilt många recept eller inspiration från mitt håll den senaste tiden och det beror helt enkelt på att jag inte är mammaledig längre. Tiden räcker inte riktigt till som den gjorde innan och bakningen har fått stå åt sidan.

I alla fall så blev jag så otroligt sugen på rulltårta härom veckan och den passar perfekt till sommarfikan. Söt och syrlig på samma gång.

Kakbottnen:
3 ägg
1,5 dl socker
5 msk potatismjöl
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning/smörkräm:
Hallon (färska eller frysta)
100 g smör (mjukt)
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Ta en ugnsplåt och täck den med bakplåtspapper.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Blanda kakao med potatismjöl, vetemjöl och bakpulver i en separat bunke. Rör sedan ner detta i äggsmeten.
5. Bred ut smeten i ett jämnt rätt tunt lager över hela bakplåtspappret.
6. Grädda kakan i ca 5 min i mitten av ugnen.
7. Ta ut ur ugnen och strö lite socker över hela kakan. Vänd den sedan upp och ner på ytterligare ett bakplåtspapper. Om kakan inte vill lossna, pensla lite kallt vatten. Dra loss bakplåtspappret försiktigt.
8. Låt kakan svalna helt medan du gör fyllningen.
9. Tillsätt socker och vaniljsocker till det mjuka smöret. Tänk på att smöret inte ska vara smält utan rumstempererat. Rör till en jämn smet. Om man vill kan man tillsätta lite hallonextrakt för extra smak.
10. Bred smörkrämen på den svalnade kakan och fördela hallonen jämnt. Om det är frysta hallon tänk på att de får rinna av annars kan kakan bli "kladdig".


/Victoria

2 kommentarer:

  1. Oj, har visst missat det!! Men det ska vara 3 msk kakao. Ska lägga till det! Tack för uppmärksamheten.
    /Victoria

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...