torsdag 19 april 2012

Kokoskakor med lakrits

Söta och sega småkakor med smak av kokos och saltlakrits.
Snabbt, lätt och dessutom glutenfria.


ca 30 st

2 ägg
1 dl strösocker
0,5 dl flytande smör
200 gr kokosflingor, ca 5 dl
75 gr mjuk saltlakrits ex 10 salta sillar.

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop ägg och socker, rör sedan ner smöret och kokosen. 
Hacka lakritsen i småbitar, blanda ner den i smeten. Låt stå i ca 10 min. 
Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper, platta till bollarna lite. 
Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
Låt kallna på plåten.

/Johanna

2 kommentarer:

  1. Går dessa bra att frysa? :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det går jättebra! Ett husmorstips är att lägga en sockerbit i påsen du fryser in i, fråga mig inte varför :)/ Johanna

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...