Söta och sega småkakor med smak av kokos och saltlakrits.
Snabbt, lätt och dessutom glutenfria.
Snabbt, lätt och dessutom glutenfria.
ca 30 st
2 ägg
1 dl strösocker
0,5 dl flytande smör
200 gr kokosflingor, ca 5 dl
75 gr mjuk saltlakrits ex 10 salta sillar.
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop ägg och socker, rör sedan ner smöret och kokosen.
Hacka lakritsen i småbitar, blanda ner den i smeten. Låt stå i ca 10 min.
Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper, platta till bollarna lite.
Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
Låt kallna på plåten.
/Johanna
Går dessa bra att frysa? :-)
SvaraRaderaDet går jättebra! Ett husmorstips är att lägga en sockerbit i påsen du fryser in i, fråga mig inte varför :)/ Johanna
Radera