tisdag 27 december 2011

Pannacotta med passionsfruktsgele

Hej
Här kommer ett litet tips inför nyårsafton till er som ännu inte bestämt desserten. Varför inte göra en enkelt, men OJ så god pannacotta. Lyxa till det med en syrlig passionsfruktsgele på toppen och servera i fina coctailglas! Jag lovar, alla kommer bli imponerade. Desserten är så bra för att den går att göra till många och dagen innan festen.
Tyvärr hade jag inga såna fina glas när jag gjorde pannacottan och jag vet att bilden inte riktigt tillrättavisar hur god pannacottan egentligen är! Ni får helt enkelt använda er fantasi.

4-6 port.
Pannacottan
5 dl vispgrädde
1 tsk äkta vaniljsocker alt. vaniljstång
100 g vit choklad
2 gelatinblad

Lägg gelatnladen i kallt vatten. Hacka chokladen, under tiden kokar du upp grädden och vaniljen. Lägg i chokladen och rör om så att det smälter. Låt svalna något, häll sedan upp i portionsskålar. Ställ svalt i minst 2-3 timmar.

Passionsfruktgelen
4st passionsfrukter
1 1/2dl vatten
1 gelatinblad
1msk socker

Lägg gelatinbladet i ett kallt vattenbad. Dela och gröp ur passionsfrukterna. Sila bort kärnorna och häll saften i en kastrull. Tillsätt vatten och socker, låt koka upp och lägg i gelatinbladet. Vispa så att det löser sig. Låt svalna lite och fördela sedan över pannacottan. Låt stå kallt i några timmar innan servering.

/Victoria

2 kommentarer:

  1. Åh, det är så gott med vit chokladpannacotta och den blir ännu bättre med passionsfrukten. Mums!

    SvaraRadera
  2. Visst är det gott!!!! Syndigt gott..

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...