torsdag 8 september 2011

Lätta havrekakor med choklad

Hej
Ibland vill man ha en lite "lättare" kaka till kaffet, en kaka som inte ger den där mäktiga känslan. Den är bra för er som tänker på vikten, då den endast innehåller 150kcal & 3p/kaka. Jag kan verkligen rekommendera er att testa dessa goda havrekakorna, så goda och lagom mjuka. Jag blev förvånad att en sån "lätt" kaka kan smaka så gott! Kanske något att fylla frysen med?!

110g margarin
110g (1 1/4 dl) ljust muscovadosocker eller råströsocker
1 ägg
2½ dl vetemjöl
1 krm salt
½ tsk bakpulver
2 dl havregryn
50g chokladdroppar eller hackad mörk choklad

1. Värm ugnen till 175 grader, varmluftsugn 160 grader.
2. Rör margarinet och socker krämigt. Tillsätt ägget och rör kraftigt.
3. Blanda i mjöl, salt och bakpulver. Rör sist i havregrynen och hälften av chokladen.
4. Klicka med en matsked ut smeten till 16 jämnstora kakor på bakplåtspapper på en plåt. Lägg dom så glest så att det finns plats för kakorna att rinna ut under gräddningen. Grädda i ugnen tills kakorna har fin färg, 12-15 min. 
5. Strö resten av chokladen över kakorna genast de kommer ur ugnen. Låt kakorna kallna.

Lycka till

4 kommentarer:

  1. MUMS detta ska jag göra ikväll..... Jag är såååå godissugen!!!

    SvaraRadera
  2. Åh, jag vill också ha! Får nöja med med peanutbutter-jelly time :)

    SvaraRadera
  3. De är verkligen jättegoda!!!!

    SvaraRadera
  4. Japp, gjorda, men bytte ut sockret mot rörsocker, funkade nog det oxå :) lätta och goda :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...