Ljuvlig saftig kaka som smakar jul!
1 ägg
2,5 dl socker
50 gr smält smör
1,5 dl gräddfil alt filmjölk
3 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 pkt saffran (0,5 gr)
1 tsk vodka
Blötlägg saffran i vodkan, detta för att ta fram mer smak ur kryddan. Du kan annars mala din saffran med en bit socker innan du tillsätter den.
Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner saffran, smör och gräddfil.
Rör i hop de torra ingredienserna och tillsätt.
Smörj och bröa en 1,5 l form.
Grädda längst ner i ugnen på 175 grader i ca 45-50 minuter.
Lätt som en plätt!
/Johanna
Testade direkt och den blev verkligen supergod och saftig! Kommer bakas fler gånger :)
SvaraRaderaVad bra att det blev bra =). Visst är den god!!!
SvaraRaderaJag igen. Måste berätta att detta är ett fantastiskt bas-recept på mjuk kaka tycker jag. Har testat flera olika smaksättningar. Senast blev det hallon och kick (mjuk lakrits
SvaraRaderaDenna kaka ska jag helt kklart baka till advent! Tack för tipset! Kram, mamma Kerstin
SvaraRadera