Bjuder här på traditionell polkagriskola där jag även valde att tillsätta en gnutta lakrits. Ruggigt gott!
Perfekt till julmyset!
100g smör
3dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
3 msk honung
2 dl vit sirap alt. samma mängd strösocker
2 msk lakritspulver
Ca 100g äkta polkagrisar
1.
Klä en plåt/form ca 20x20 cm med bakplåtspapper och/eller använd dig av
några knäckformar. Det tar längre tid men det väljer du själv.
2.
Blanda smör, vispgrädde, ljus sirap, honung och vit sirap alt.
strösocker i en tjockbottnad kastrull till 125 grader. Det tar ca 35-40
min.
3. Gör kulprovet eller lättast och bäst blir det om du använder dig av en termometer för exakt temperatur.
4. Häll kolan i formen/knäckformarna, strö över krossade polkagrisar och låt kolan svalna.
5. Skär eller klipp bitar och klä in dem i smörpapper och förvaras i kyl.
Lycka till!!
/Victoria
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar