Goda och matiga bullar som mättar gott.
Moroten och solrosfröna hjälper bullarna bli saftiga och mustiga.
Hittade receptet på tidningen Hembakat men gjorde om det lite.
Morotsbullar
16-18 st
25 g jäst
5 dl ljummet vatten
3/4 msk salt
2 msk olja
1 msk honung
2 dl rivna morötter
16-18 st
25 g jäst
5 dl ljummet vatten
3/4 msk salt
2 msk olja
1 msk honung
2 dl rivna morötter
0,5 dl linfrö
1 1/2 dl solrosfrö
1 1/2 dl solrosfrö
3 dl rågmjöl
9-12 dl vetemjöl
Sesamfrön att strö på bullarna
9-12 dl vetemjöl
Sesamfrön att strö på bullarna
1. Smula jästen i en bunke. Häll fingervarmt, ca 37-grader, vatten över jästen och lös upp den. Tillsätt salt, olja och honung.
2. Lägg i de rivna morötterna.
3. Häll i mjölet och arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
4. Ta upp degen och forma den till bollar. Låt dem jäsa under bakduk på plåt med bakplåtspapper i ca 40 minuter.
5. Pensla bullarna med vatten och strö över sesamfrön.
Grädda dem mitt i ugnen, 225 grader i ca 17 minuter.
/Johanna
Fin sida
SvaraRaderaTack så jättemycket!! :)
Radera