lördag 28 september 2013

Höstiga muffins

En liten muffins med höstens smaker och färger. 
Denna lilla kaka smakar som äppelpaj, fast i muffinsform, helt ljuvlig.
Ät som den är eller lägg upp och servera med vaniljglass.


 14 muffins

200 gr smör
3 dl socker
3 ägg
1 dl vatten
4,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 äpplen
2 msk kanel
1 tsk nystött kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl grovt hackade hasselnötter

Topping:
75 gr smör
0,75 dl socker
2 dl havregryn

Topping: Smält smör, blanda i socker 
och havregryn, ställ åt sidan.

1. Skär äpplena i tärningar, ca 2x2 cm, blanda dem med kanel, kardemumma och hasselnötterna.
2. Rör smör och socker poröst.
3. Tillsätt ett ägg i taget och rör om, det är bra om äggen inte är kylskåpskalla då smeten gärna skär sig.
4. Blanda ihop mjöl med bakpulver och vaniljsocker och rör sedan ner i smeten. Häll även i vattnet.
 5. Fyll muffinsformar till hälften med smet. 
6. Strö på toppingen. 
7. Grädda i mitten av ugnen i 200°C ca 25 minuter.  

Tips!
Vill man ha ännu mer crunch i toppingen, strö då på rörsocker innan plåten åker in i ugnen.






/Johanna

2 kommentarer:

  1. Har bakat dessa idag och det är ett recept som verkligen är precis så goda som man tror när man läser receptet! Snuskigt goda, och de tyckte mina två vänner med barn som jag bjöd dessa på!!!! /Hanna

    SvaraRadera
  2. Mmums vilka muffins!!! Detta receptet sparas & kommer att bjudas på ofta här hemma. Kram Cecilia

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...