Haft denna fantastiska rulltårta på bloggen innan, men den är värd ett inlägg till!
Min absoluta favorit!!
Min absoluta favorit!!
Rulltårtan
3 ägg
1,5 dl socker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1,5 dl socker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fyllning:
150 gr smör
150 gr smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Sätt på ugnen på 250 grader.
Lägg bakplåtspapper i ugnens långpanna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ihop potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner blandningen i smeten.
Bred ut den i långpannan.
Grädda rulltårtan mitt i ugnen, ca 5 min. Strö sen lite socker över rulltårtan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Dra bort pappret som den har gräddats på. Låt den kallna.
Lägg bakplåtspapper i ugnens långpanna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ihop potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner blandningen i smeten.
Bred ut den i långpannan.
Grädda rulltårtan mitt i ugnen, ca 5 min. Strö sen lite socker över rulltårtan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Dra bort pappret som den har gräddats på. Låt den kallna.
Fyllning:
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggulan poröst.
Bred krämen på kakan och rulla ihop den hårt. Klä in tårtan i plastfolie och tvinna ihop ändarna, då den pressas samman försiktigt.
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggulan poröst.
Bred krämen på kakan och rulla ihop den hårt. Klä in tårtan i plastfolie och tvinna ihop ändarna, då den pressas samman försiktigt.
Låt drömtårtan ligga kallt i några timmar.
Den går bra att frysa.
Vad underbart gott de ser ut, vad duktig du är
SvaraRaderaTack! :)
Radera