Bjuder här på traditionell polkagriskola där jag även valde att tillsätta en gnutta lakrits. Ruggigt gott!
Perfekt till julmyset! 
100g smör
3dl vispgrädde
1 dl ljus sirap 
3 msk honung
2 dl vit sirap alt. samma mängd strösocker
2 msk lakritspulver  
Ca 100g äkta polkagrisar
1.
 Klä en plåt/form ca 20x20 cm med bakplåtspapper och/eller använd dig av
 några knäckformar. Det tar längre tid men det väljer du själv. 
2.
 Blanda smör, vispgrädde, ljus sirap, honung och vit sirap alt. 
strösocker i en tjockbottnad kastrull till 125 grader. Det tar ca 35-40 
min.
3. Gör kulprovet eller lättast och bäst blir det om du använder dig av en termometer för exakt temperatur.  
4. Häll kolan i formen/knäckformarna, strö över krossade polkagrisar och låt kolan svalna. 
5. Skär eller klipp bitar och klä in dem i smörpapper och förvaras i kyl. 
Lycka till!!
/Victoria 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar